Sunday, June 29, 2014

Toporasii si sistemul limfatic(inclusiv celulita)

Limfa este un lichid transparent, care circula prin vase si ganglioni limfatici, hranind celulele si tesuturile. Sistemul limfatic seamana cu cel circulator si este la fel de important. Reteaua de vase limfatice acopera fiecare particica a corpului nostru. Limfa transporta substantele nutritive la tesuturi si colecteaza celulele moarte, rezidurile, bacteriile, virusurile, substantele anorganice, apa si grasimile. Toate vasele limfatice ajung la cele circa 500 de ganglioni limfatici, aglomerari celulare de forma rotunjita, care pot fi mici (cat un virf de ac) sau mari (cat o maslina). Dupa filtrarea de la nivelul ganglionilor, care sunt adevarate statii de epurare, limfa ramasa curata este colectata in doua vase mari care se varsa in venele subclaviculare. Limfa transporta in tot organismul faimoasele limfocite, glubule albe specializate in crearea de anticorpi. Iata de ce limfa are un rol atat de important pentru starea noastra de sanatate.https://sites.google.com/site/leacuridinplante/terapii/drenajul-limfatic
Unul dintre rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. O circulatie limfatica deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase (adipocite). Aceste tesuturi se incarca cu lichide si se umfla, pielea imbatraneste, apare celulita. Lipsa exercitiilor fizice determina ingreunarea circulatiei limfatice. 
Acumularea in organism a "flegmei" se cunoaste inca din vechime si exista retete traditionale de plante sau anumite condimente care ajuta la eliminarea toxinelor si totodata, pentru persoanele care au si luat in greutate sau au blocaje energetice datorate "blocarii" organelor de care anumiti ganglioni "raspund", exemplu:probleme cu urechile(medicina chineazeasca leaga aceasta problema cu blocajul energetic al rinichiului).
Bautul a cat mai multa apa curata este esential cu toate aceste recomandari.
Sursele pentru acest articol includ:
http://greenmedinfo.com
http://owen.curezone.com/healing/lymphrebounding.html
http://articles.herballegacy.com/the-dry-brushing-technique/
http://www.optimumhealthclinic.info
http://www.emedicinehealth.com/swollen_lymph_glands/article_em.htm
http://www.cancersalves.com/checklist/lymphatic_stimulation.html - limfa si detoxifierea sistemului limfatic
Serbet de Violete Aici
Otet de Violete Aici

No comments:

Post a Comment

Pagini