Tuesday, April 28, 2015

Planta pentru patruzeci de suferinţe ROTUNGIOARA



Pe vremuri, cei care turnau Plumb, beau acest ceai, pentru eliminarea metalului greu din organism. O poveste..uitata astazi pentru o planta atat de importanta.
Modesta plantă este un regenerator puternic pentru celulele ficatului afectate de ciroză sau cancer, un sti­mu­lator bun al metabolismului şi un energizant veri­ta­bil. În terapia populară rusească, majoritatea reţe­telor pentru eliminarea pietrelor mici sau a nisipului din rinichi şi ve­zica biliară conţin Rotun­gioa­ră, iar pentru diminuarea du­rerilor de cap, sucul se pi­cură în nas
 Datorită efectelor sudorifice, astringente, diuretice, antiscorbutice, tonice, antiinflamatorii şi expectorante, această plantă este recomandată în tratamentul retenţiei de urină, reumatismului, gutei, laringitei şi balonării. Sucul de frunze de rotungioară contribuie la vindecarea rănilor şi leziunilor pielii, uleiul din această plantă fiind utilizat în cazuri de inflamaţii, arsuri, nevralgie, ulcere, celulită şi reumatism.

Extractul de frunze de rotungioară este indicat în tratamentul artritei, afecţiunilor articulare, bolilor de splină şi ficat, în diferite afecţiuni ale tractului respirator, stimularea oxigenării plămânilor, prevenirea bronşitei şi astmului, precum şi în eliberarea secreţiilor căilor respiratorii, ameliorarea inflamaţiilor bronhiilor şi a cavităţii bucale. Infuzia de rotungioară este folosită în caz de lipsă a poftei de mâncare, diaree, litiază renală şi afecţiuni hepatice.
formula-as.ro


No comments:

Post a Comment

Pagini