Monday, April 27, 2015

Despre Aluminosilicatii (Argila, Roca vulcanica..) Cura cu Argila PRIMAVARA!


 Compozitia chimica a Argilei:



Compozitia chimica a argilelor se caracterizeaza, in general, prin uniformitate, constatandu-se in limite reduse cateva diferente intre continuturile de Fe203, Si02, Al?03, MgO, K20, Na20, Ti02, C02, MnO, S03, P205, H20.
Compozitia chimica a argilelor si continutul de substanta organica se reflecta adesea in culoarea acestora. Fierul joaca un rol important in determinarea culorilor, prin compusii care contin una din cele doua stari de valenta ale sale; cum insa starea de oxidare a acestuia este in legatura cu continutul de substanta organica din roca, se intelege ca cei doi factori sunt covarianti. Argilele rosii contin totdeauna Fe3+ sub forma de hematit, cele verzi, negre si cenusii contin Fe2+ in compusii de tipul doritului si, respectiv, sideritului.
Cresterea cantitatii de apa in argile si a proportiei de aluminosilicati lipsiti de fier imprima rocilor culoarea alba. Oxidarea incipienta a unor compusi de fier se reflecta in culoarea galbena.
Argilele au culoarea alba, alba-cenusie, alba-cenusie-galbena, caramizie, cenusie, rosie, dar pot avea si culoarea verde inchis, negru brun, brun inchis datorita mineralului turmalina, care este un silicat de aluminiu, sodiu, magneziu si bor; culoarea galben datorita piritei, alb-negru sau verzui datorita micei, verde datorita doritului, nuante alb-roz datorita feldspatului (K20 + Na20).
Pentru determinarea continutului de minerale argiloase, argilele trebuie analizate mineralogic, fizico-chimic, prin microscopie, difractometrie cu raze X, spectrofotometrie si analize termodiferentiale. Acestea silesc calitatea si culoarea unei argile.
Sursa

 Argila ALGO a fost analizată microbiologic şi radioactiv atât în Canada la "Lakefield Research Institute LTD" din Peterborow (unul dintre cele mai mari institute de profil din lume), cât şi la Institutul de Sănatate Publică "Prof. Dr. Iuliu Moldovan" din Cluj Napoca. Ambele analize menţionează că argila nu are încarcare radioactivă şi poate fi destinată consumului uman.
Aceste analize atesta prezenta unor minerale importante. La loc de cinste se afla:
  • Zinc, Seleniu - stimuleaza productia enzimelor antioxidante (anticancerigene) US National Library of Medicine;   NEWS Medical
  • Siliciu ionic - puternic agent anti-îmbătrânire şi stimulator al regenerării celulelor
  • Argint ionic - creşte imunitatea, efect antimicrobian (explică puterea formidabilă antiseptică, antibacteriană a argilei ALGO) Silver - Wikipedia
ARGILA ALGO Aici

Despre Argila

Argila va absorbi toti microbii din corp, este un dezintoxicant puternic (neutralizeaza chiar si veninul), are proprietati antiseptice, vindecand foarte bine ranile. E si un detergent de exceptie, recomandat mai ales primavara. Actioneaza ca un burete care se imbiba cu toate materiile nocive de pe traiectul digestiv. Curata stomacul, vezica biliara si ficatul, intestinele, rinichii si vezica urinara, pe care le despovareaza de toate reziduurile acumulate pe timpul iernii. Cura de primavara cu argila este cit se poate de binevenita pentru prevenirea si tratarea unor boli ca astenia, anemia, gastrita si bolile de stomac, tensiunea oscilanta. Bronsita se trateaza cu succes cu argila, ingredient care intareste sistemul imunitar si reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluare, variatii bruste de temperatura si umiditate. Ajunsa in stomac, formeaza un fel de pelicula protectoare, calmind rapid durerile de ulcer si cicatrizind peretii gastrici lezati. In cazul afetiunilor intestinului, in colite, boli ginecologice, pentru spalaturi si clisme, se pun trei-patru linguri de argila intr-un litru de apa, iar inainte de folosire se incalzeste la temperatura corpului. In durerile de dinti sau gingii, argila se amesteca cu pasta de dinti.

MARTURIE MEDIC Cura cu Argila  Dr. Iulian Anghel Chirurg
" Urmez cura de intretinere cu argila si nu voi renunta la ea cate zile imi va da Bunul Dumnezeu pe pamant. Ganditi-va la un singur exemplu: luna trecuta, am facut 11 garzi, fara sa mi se para un efort deosebit. Am avut si motive financiare, recunosc, fiindca e tot mai greu sa traiesti din salariul de medic. Chiar as vrea sa stie toata lumea ca exista si medici care nu se scalda in averi si care nu pretind bani pentru a efectua o interventie chirurgicala."

Afectiuni si tratamente:

cu Argila


Argiloterapia Aici

Recomandari Argila

 Pentru afectiuni ale pielii (acnee), ale gingiilor (gingivite), pioree alveolara (se aplica local prin desfacerea capsulei).
Reface mucoasa stomacala, regleaza tranzitul intestinal, favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali.
Remineralizant, regenerator, tonic general, detoxifiant.
Argila este o sursa importanta de minerale si oligoelemente (siliciu, carbonat de calciu, magneziu, fier)contribuind astfel la remineralizarea organismului.

Grabeste cicatrizarea si regenerarea organismului. Inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene, sustinand sanatatea si buna functionare a mucoaselor (mai ales la nivelul mucoase bucale a gingiilor si mucoasei gastrice).
Reduce aciditatea gastrica si poate fi considerat drept pansament gastric.
Tonic general.
Inglobeaza in compozitia sa toxinele ajutand astfel la detoxifierea corpului.
Regleaza tranzitul intestinal.

 Folosirea in antichitate

Antiacide cu aluminosilicati

CUMPARA ACUM ARGILA din MAGAZIN 
CUMPARA ACUM ARGILA ALGO din MAGAZIN 

No comments:

Post a Comment

Pagini