Sunday, June 8, 2014

Nutritia in medicina traditionala(googletranslate)



Medicina chineză clasifică alimente în funcție de efectele sale energetice, mai degrabă decât în ​​funcție de părțile sale componente. Anumite alimente sunt privite ca încălzirea și hrănitoare în timp ce altele sunt considerate ca fiind de răcire și eliminarea; unele alimente sunt utile pentru construirea qi-ul în timp ce alții au sânge, yang sau yin proprietati de construcție. Astfel, în timp ce un mic dejun format dintr-un banane și iaurt va avea întotdeauna aceeași valoare nutritivă în medicina de Vest, indiferent de cine este ea mănâncă, în medicina tradițională chineză poate fi văzută ca benefic pentru cei cu condiții de deficit de yin, dar în detrimentul celor cu deficit yang sau umezeală.

Alimente în acest context, fie ajută sau împiedică eforturile noastre de zi cu zi pentru a mentine sanatatea sau de a recupera de la boală, în funcție de constituția noastră. Aceasta nu este doar o chestiune de a manca alimente sănătoase nutritive, dar de consumul de alimente hrănitoare sănătos, care este potrivit pentru tipurile de corp individuale.
Medicina chineză tradițională Terapie dietetice
Cinci Gusturi:
Toate alimentele din medicina tradițională chineză sunt atribuite proprietăți în conformitate cu cele cinci arome: acru, amar, dulce, picant și sărat; și cele patru naturi: rece, rece, caldă și fierbinte.

Aroma de alimente (acru, amar, dulce, picant și sărat) pot fi folosite pentru a prezice efectele sale asupra organismului. Natura de alimente (rece, rece, caldă și fierbinte), are de asemenea un efect direct asupra organismului. Modul în care produsele alimentare este pregătit poate face mai potrivite pentru constituția unui individ:
Alimente amare, cum ar fi rubarbă și frunze de papadie au tendința să coboare qi, scurgere de căldură și umezeală uscat. Unele alimente amare au un efect purgativ, deoarece induce un tranzit intestinal. Energic, gustul amar merge la inima și spiritul (shen); exces rănește oasele.

Alimente acre, cum ar fi grapefruit si masline sunt astringent, generatoare de fluide yin și sunt de racire. În cantități mici acestea ajuta digestia. Energic, aroma acru merge la suflet și spirit de ficat (HUN); exces rănește nervii.

Alimente picante sau picante, cum ar fi ceapa si piper cayenne au o acțiune de încălzire, promovarea energiei să se miște în sus și spre exterior pentru suprafața corpului, în mișcare qi și care circulă sângele. De asemenea, ele sunt utile pentru a dispersa mucusului din plămâni. Energic, picant aroma merge la plamani si sufletul animal (po); exces rănește qi.

Alimentele sarate, cum ar fi alge și sos de soia sunt de răcire și țineți lichide în organism. Ei au o acțiune de scădere care curge, se înmoaie duritatea și să acționeze ca un purgativ. Energic, sărat aroma se duce la Rinichi și va (Zhi); excesul rănește sânge.




Alimente dulci pot fi împărțite în două grupe: alimente dulci, care sunt neutre și hrănitoare sau caldă și hrănitoare, acestea includ carne, legume, nuci, produse lactate si legume bogate in amidon; alimentele dulci, care sunt de răcire, acestea includ fructe, zahăr, miere și alți îndulcitori, precum și cartofi, orez și mere. Energic, aroma dulce este tonifiere și se duce la splina si mintea (yi); exces rănește muschii. 

Cea mai tare
Mai cald
Deficit de yin

Yin reprezintă energia care este responsabil pentru umezirea și răcirea functiile corpului. Când această energie este epuizat corpul tau incepe sa dea semne de "încălzire". Aceasta nu este o căldură adevărat, ci mai degrabă o lipsă de hidratare si de racire funcțiile care sunt necesare pentru a menține un echilibru sănătos. Alimente pentru tonifierea Yin includ:

    
Boabe: orz, mei
    
Legume: lucerna germina, anghinare, sparanghel, alge, fasole mung germina, mazăre, cartofi, alge marine, fasole, cartofi dulci, rosii, castan de apă, yam, dovlecei
    
Fructe: mere, caise, avocado, banane, lamaie, lime, mango, mure, pere, curmal japonez, ananas, rodii, pepene verde
    
Fasole: Adzuki, fasole neagra, soia negru, rinichi, Lima, mung
    
Bean Produse: tofu
    
Nuci și semințe: lapte de nucă de cocos, semințe de susan, semințe de susan negru, nuc
    
Pește: pește, în general, dar mai ales scoici, scoici de apă dulce, crab, sepie, stridii, caracatiță, sardine
    
Carne: carne de vită, rață, gâscă, carne de porc, rinichi de porc, iepure
    
Lactate: branza, ou de pui, lapte de vacă, rață ou
    
Ierburi și condimente: maghiran, urzica
    
Uleiuri si condimente: miere, malț,
Suplimente comune: ginseng american, lăptișor de matcă

Exemple de fiecare zi alimente occidentale, care pot fi folosite pentru a construi yin, includ:

    
Piureuri de fructe cu miere și banane sau o salata de fructe
    
Feluri de mâncare din pește cu lapte de cocos
    
Omlete cu brânză
    
Sparanghel și salate de ou, cu semințe de susan
    
Tacos făcut cu boabe de fasole și acoperite cu o cantitate mică de brânză
    
Cuptor cartofi umplute cu tofu cu sos de soia și semințe de susan.
    
Feluri de mâncare din carne de porc și de mere
    
Supa miso cu tofu și alge marine

Alimente pentru a evita:

    
Alimente de stimulare, cum ar fi cele ce urmează se va epuiza doar mai mult yin: cofeina, alcool, zahar si incalzire puternic, condimente iuti.

Notă: Ca yin tonifierea ierburi, yin alimente de construcții au tendința de a congestionează splina și să promoveze stagnare în cazul în care cantități mari sunt consumate. Prin urmare, este important să se consume cantități mici frecvent, mai degraba decat portii mari neregulat.
Deficit yang

Yang reprezinta energia care este responsabil pentru încălzirea și activarea functiile corpului. Când această energie este epuizat corpul tau incepe sa incetineasca, care prezintă semne de activitate și în conformitate cu senzații de frig. Alimente pentru tonifierea yang includ:

    
Boabe: quinoa, dulce (lipicios) de orez, germeni de grau
    
Legume: praz, mustar, ceapa, ridichi, ceapa, suc de fructe, cartofi dulci, napi, Nasturel
    
Fructe: cirese, litchi, logan, piersici, zmeura, capsuni
    
Nuci si seminte: castane, pinenuts, fistic, nuci
    
Pește: hamsii, homar, scoici, creveți, creveți, păstrăv
    
Carne: pui, miel, vânat, rinichi (atât carne de vită și miel)
    
Ierburi și condimente: busuioc, piper negru, Capere, cayenne, semințe arpagic, scorțișoară, cuișoare, semințe de mărar, semințe de fenicul, semințe fennugreek, usturoi, ghimbir, hrean, nucsoara, menta, rozmarin, salvie, cimbru, menta, anason stelat , tumeric, cimbru, piper alb
    
Băuturi: ceai Chai, ceai de iasomie
Suplimente comune: alge, zahar brun, coreeană ginseng, zahăr malț, oțet

Exemple de fiecare zi alimente occidentale, care pot fi folosite pentru a construi yang includ:

    
Friptura de pui cu salvie si cimbru
    
Legume prăjite cu și rozmarin
    
Terci de orez cu scortisoara, nucsoara si un pic de zahăr brun
    
Praz și supă de cartofi cu piper negru
Sau prin adăugarea de oricare dintre mai multe condimente cum sunt enumerate mai sus, la feluri de mâncare atunci când gătiți.

Alimente pentru a evita:

    
Hrană rece și lichide reci va scurge mai mult yang de energie a organismului. Aici "alimente reci" se referă nu numai la cele luate direct din frigider, dar, de asemenea, la alimentele crude, deoarece acestea necesită un plus de energie pentru digestie, comparativ cu alimentele pre-fierte. Acest lucru poate însemna alegerea legume fierte peste o salata verde sau trecerea de la granola la fulgi de ovăz pentru micul dejun.
    
Folosind o metodă de încălzire de gătit va spori, de asemenea, de energie a organismului prin păstrarea yang, prin urmare, supe, tocane și alimente prăjite lente deveni feluri de mâncare la alegere pentru cei cu un deficit predominant yang. Nu utilizați condimente fierbinte la exces, care va induce transpirație și de fapt, au o răcire, de uscare efect asupra organismului.
Umed Flegma de acumulare

Umezeala reprezintă o condiție existente în organism, care este o reflectare a umidității cum apare în natură, cum ar fi umiditate. Umezeala rezultă din incapacitatea sistemului digestiv pentru a transporta și de transport fluide, sau din organism a fi copleșit de umezeală externă din mediul înconjurător, (de vreme umedă sau de condițiile de viață, alimentele umede producătoare). Acesta poate apărea, de asemenea, din răspunsul la o boală, sau din exces de medicamente care promovează umiditate, cum ar fi anumite antibiotice. Flegma este văzută ca o formă condensată de igrasie. Cu un diagnostic de umed Flegma Acumulare este important să se hrănească Splina prin eliminarea prelucrate, zahar, grase, alimentele crude, rece, prajite. Alimente pentru a rezolva igrasie includ:

    
Boabe: porumb, orz, orez basmati, secară
    
Legume: rasada lucerna, ciuperci buton, cap cu, porumb, dovleac, ridichi, napi, patrunjel, alba, ciuperca albă, varză creață, ceapă, frunze de muștar, de dovleac, ceapa
    
Fructe: papaya, lamaie, prune umeboshi
    
Fasole: aduki, linte, rinichi
    
Pește: anghilă, ton, macrou, hamsii
    
Ierburi, condimente: anason, usturoi, hrean, maghiran, urzica, patrunjel, piper alb
    
Băuturi: ceai verde, ceai de frunze de zmeura, ceai de iasomie

Alimentele care sunt utile pentru a rezolva umede combinarea cu căldură:

    
Legume: sparanghel, țelină, varză chinezească
    
Fructe: afine, afine, prune umeboshi
    
Fasole: rinichi
    
Ierburi, condimente: Tamarind

Alimentele care sunt utile pentru a rezolva flegma:

    
Legume: ciuperci buton, măsline, ciuperci Shiitake, macris, alba, frunze de mustar, ceapa, patlagina, ridiche
    
Nuci, semințe: migdale, nuci
    
Pește: homar, scoici, creveți
    
Ierburi, condimente: chimen, cardamon, usturoi, hrean, maghiran, seminte de mustar, cimbru, piper alb sau negru,
    
Băuturi: ceai negru, lapte de soia

Suplimente comune: de hrean și usturoi

Alimentele care sunt utile pentru a rezolva flegma cu căldură:

    
Legume: alge marine, ridiche, castan de apă
    
Fructe: coaja de mere, fructe de struguri, coaja de lamaie, pere, curmal japonez, mandarine coaja
    
Ierburi și condimente: lemn dulce
    
Băuturi: ceai de flori de soc, suc de grapefruit, ceai de menta, grapefruit sau suc de pere


    
Alimentele care sunt utile pentru a rezolva flegma cu rece.
    
Legume: frunze de mustar, ceapa, ceapa
    
Ierburi și condimente: busuioc, piper negru, scorțișoară, semințe de fenicul, ghimbir proaspăt, ienupăr, ceapa, rozmarin, cimbru
    
Băuturi: ceai de iasomie, ceai de ghimbir (proaspat ras)
Deficit de sânge

Conceptul de sânge în medicina tradițională chineză împărtășește o relație strânsă cu conceptul occidental prin faptul că are atât o funcție hrănitoare și umezirea. Cu toate acestea, cu conceptul de deficit de sânge, accentul este pus pe qi corpul tau. Sânge este văzută ca o formă condensată de qi, cu qi joacă un rol vital în a ajuta sângele să circule acolo unde este necesar. Atenție este, de asemenea, axat pe puterea de capacitatea sistemului digestiv pentru a obține succes nutrienții din alimente dumneavoastră necesare pentru producerea de sânge. Alimente pentru a construi sânge include:

    
Boabe: orz, porumb, ovăz, orez, orez dulce, grâu, tărâțe
    
Legume: rasada lucerna, anghinare, sfeclă roșie, butonul de ciuperci, varza, telina, frunze de papadie, frunze verde inchis, alge, ciuperci Shiitake, spanac, macris, wheatgrass
    
Fructe: mere, caise, avocado, curmalele, smochinele, struguri, longan, dud
    
Fasole: aduki, soia negru, rinichi
    
Nuci și semințe: migdale, susan negru
    
Pește: midii, caracatiță, stridii, sardine, ton
    
Carne: toate carne rosie mai ales maduva osoasa si ficat (carne de vită, carne de porc, oaie)
    
Lactate: ou de pui,
    
Ierburi, condimente: urzica, patrunjel
    
Uleiuri, condimente: amasake, melasă
    
Băuturi: lapte de soia
Suplimente comune: alge, dongui, polen

Exemple de fiecare zi alimente occidentale, care pot fi folosite pentru a construi sânge includ:

    
Terci de orez cu lapte de soia, caise și migdale
    
Întuneric salate cu frunze verzi cu avocado și sfeclă roșie rasă
    
Omletă cu pătrunjel
    
Supă de midii cu calamari
    
Snacks-uri de caise uscate si migdale
    
Fasole și lasagna de ciuperci cu o salata de spanac
Qi Deficitul
Alimente mai ales utile pentru tonifierea Qi Splina deficit de:

    
Boabe: ovăz, orez, orez dulce
    
Legume: cartofi, suc de fructe, cartofi dulci, yam
    
Cireșe de fructe, date, smochine, struguri, longan
    
Produs Bean: tofu
    
Carne: carne de vită, de pui, gâscă, șuncă, carne de miel
    
Ierburi condimente: licorice
    
Uleiuri / condimente: melasă
Suplimentele: alge, polen, ginseng american, ginseng chinezesc, lăptișor de matcă

Exemple de fiecare zi alimente occidentale, care pot fi folosite pentru a construi Qi, includ:

    
Terci de ovăz cu date și miere
    
Cartofii dulci prăjiți cu dovleac și cartofi
    
Stir fry de pui cu ciuperci shiitake și orez
    
Plăcintă Shepherd cu carne de vită sau de miel cu carne, ciuperci, morcovi si piure de cartofi ca un topping
    
Ton plăcintă de pește făcut cu ouă fierte și servite cu cartofi piure de mazăre și porumb.
    
Se amestecă concediat Tofu, vinete și ciuperci cu seminte de susan negru pe orez
    
Casa de ovaz / musli cu miere și date

Persoanele cu deficit de Qi tind să caute alimente dulci. În terapie dietetice tradițională chineză există două categorii de alimente dulci;

    
Primul este numit dulce gol care, în cantități mici este considerat de răcire și eliminarea. Acesta conține zaharuri simple, cum ar fi fructe, sucuri, miere și zahăr brut.
    
Cea de a doua categorie se numește complet dulce, este considerat încălzire și hrănitoare. Acesta include un complex de carbohidrati, proteine ​​si alimente, cum ar fi orez, cartofi, carne și datele roșu.

No comments:

Post a Comment

Pagini