Sunday, April 26, 2015

GELATINA si "Zeama de Oase"






Gelatina este o materie proteică formată dintr-un şir de aminoacizi (glicină, prolină, alanină, valină, hidroxiprolină) cu masa molară medie de cca. 60000. Se prepară (sub formă de pulbere sau foi incolore sau gălbui) din oase, răzături de piele, cartilaje, prin fierbere. Gelatina absoarbe apa în cantităţi care depăşesc de 10 ori masa ei proprie. Se dizolvă în apă caldă, formând soluţii coloidale. Gelatina este folosită în industria alimentară, la fabricarea hârtiei, în industria fotografică, în medicină etc.


 Gelatina este o substanţă bogată în colagen care se găseşte în principal în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Nu degeaba atunci când suntem răciţi preferăm o supă de pui sau de vită făcută din oase pentru a ne pune pe picioare.
De asemenea, gelatina este ingredientul principal pentru aspicul de carne slabă sau piftia tradiţională de porc din preajma sărbătorilor de iarnă.


 Spre exemplu, gelatina conţine glicină, care ajută are efect antiinflamator şi ajută la eliminarea toxinelor, vindecarea mai rapidă a rănilor şi îmbunătăţeşte calitata somnului, şi lisină, care ajută la o mai bună absorbţie a calciului şi favorizează dezvoltarea musculară.

Din nefericire, există şi forme de gelatină mai puţin pure, cum ar fi cele utilizate în industria alimentară, realizate din proteine, apă şi săruri minerale adăugate în alimentele procesate, cum sunt mezelurile spre exemplu. Prin urmare, acest tip de gelatină este contraindicată deoarece în mod sigur nu va fi de niciun folos corpului, ci mai degrabă ar dăuna, din cauza aditivilor şi îndulcitorilor artificiali cu care vin la pachet astfel de alimente. Deci sunt de preferat cele obtinute din surse Bio sigure: Fermele locale.

Beneficiile gelatinei in nutritie sunt variante, eficineta aminoacizilor luandu-se in considerare de la probleme cu articulatiile pana la cresterea parului si unghiilor. Detalii Aici 

Sursa

No comments:

Post a Comment

Pagini